Studio lamp
Studio lamp
Two girls in a photostudio
Two girls in a photostudio
Emir Kapetanovic

Få en fantastisk, glossig hårfärg hemma

Känner du dig osäker när du ska färga håret hemma och är orolig för att det ska gå snett? Casting Crème Gloss är en vårdande intensivtoning med naturligt glänsande reflexer, helt utan ammoniak. Förstärk din naturliga hårfärg med ny glans och lyster.

Din naturliga hårfärg

När du väljer en färg, gör som när du köper en foundation. Välj en ton som ligger så nära din egen som möjligt.

Allergitesta

Gör alltid ett allergitest innan du färgar håret första gången.

Undvik att tvätta

Försök att inte tvätta håret på några dagar efter att du färgat det så håller färgen bättre.

Håll tiden

Var ytterst noga med tiden! Står det 10 minuter på paketet, håll dig till det. Annars riskerar du att få en mörkare ton än du hade tänkt dig.

FAQ

Här delar L’Oréal Paris egen hårstylist Emir Kapetanovic med sig av sina bästa råd för att du ska få ett fantastiskt resultat hemma i badrummet. Har du aldrig färgat håret tidigare eller känner du dig lite orolig för resultatet? Vi lovar att Emirs tips kommer att hjälpa dig.

Hur väljer jag rätt nyans? Vad ska jag tänka på?

En bra färg är en färg som framhäver blicken och hudtonen. Jag gillar när man säger till en kvinna att hon är vacker och inte bara att hon har en vacker färg. Färgvalet görs i samklang med din naturliga hårfärg, hårkvaliteten, din hudfärg och din ögonfärg.

Om du inte är säker på vilken nyans du ska välja bör du hålla dig till en nyans som ligger nära din naturliga hårfärg. En eller två nyanser ljusare eller mörkare är det bästa sättet att uppnå ett riktigt naturligt resultat.

Tänk på att de flesta kvinnor tror att de har mörkare hår än de faktiskt har. Om du tror att du har brunt hår bör du välja en mörkblond färg för att inte bli för mörk.

Hur skapar jag naturliga reflexer?

Titta på ditt hår i solen. Varma nyanser har reflexer i guld eller koppar. Kalla nyanser har reflexer i cendré eller beige. Röda nyanser har reflexer i rödbrunt, mahogny eller violett.

Vilken färg ska jag välja?

Vilken färg är rätt? Det är framför allt den färg du tycker om och den du känner dig bekväm med. Om du tvekar finns det vissa regler du kan följa.

Om du har mörkt hår, mörka ögon och mörk hy bör du välja en färg med reflexer av honung och karamell. Undvik alltför röda nyanser och färga inte håret mer än två nyanser ljusare.

Om du är naturligt blond eller brunhårig kan du välja nästan vilken färg som helst, till och med mörka nyanser. Om du har ljusa ögon och brunt hår kan du intensifiera din naturliga bruna hårfärg eller färga håret i en mörkbrun nyans som ger lyster åt blicken.

Hur förbereder jag mitt hår bäst innan jag färgar det?

De vackraste av färger fäster inte alltid på skadat hår. En vacker färg gör sig bäst på ett vackert och spänstigt hår med slutna hårfjäll som reflekterar ljuset. Använd hårvårdsprodukter anpassade efter din hårtyp, (torrt hår, tunt hår, normalt hår etc.), och applicera en reparerande hårinpackning en gång i veckan.

Använd de hjälpmedel som medföljer förpackningen, (handskar, applikatorer, färgpensel, creme), och följ instruktionerna steg för steg. Alla hårfärgningstekniker är olika!

Ta på dig en gammal T-shirt som du inte är rädd om. Skydda golvet för att förhindra fläckar. Skydda även glasögonen. Stäng av telefonen. Ta en timme helt för dig själv.

Under appliceringen, fördela en generös mängd av produkten i håret och massera in den så att den lättare absorberas av håret. Fem minuter innan verkningstiden har gått ut masserar du in produkten en sista gång och tillsätter sedan lite vatten för att förbereda inför sköljningen och göra det lättare att skölja ur produkten.

Vilka är de vanligaste misstagen när man färgar håret hemma?

De vanligaste felen när det gäller färgning är att hela tiden vilja ändra färg och gå från blont till mörkt och göra sådant som inte alls är rimligt. Jag tycker att man måste hitta sin färg, en färg som passar en, och sedan kan man leka lite kring den. Du kan till exempel göra den lite ljusare på sommaren och ge den lite extra värme på vintern när man ser lite glåmigare ut, men håll dig nära din egen färg. Och om du vill göra en verklig förändring råder jag dig att göra det gradvis och ta tid på dig för att vara säker på att håret tål det och att du gör rätt utan att håret blir skadat.

Hur tar jag hand om mitt färgade hår?

Efter att efterbehandlingen har sköljts ur sköljer du håret en sista gång med kallt vatten.
Om du har fått fläckar av produkten i ansiktet avlägsnar du dem med en bomullstuss indränkt i rengöringslotion.

Mellan färgningarna bör du använda produkter som är särskilt anpassade för färgat hår, till exempel Elvital Color Vive. Gör inpackning ofta och regelbundet.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer om cookies och personuppgifter här.